Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват и прехвърлят в тенджера с вода, която леко да покрива месото. Щом водата заври, се добавя чаена лъжичка сол и зехтинът, като водата се отпенва периодично, докато месото се свари.
Пилешкото месо се изважда, обезкостява се, кожата се реже на много ситни парченца и заедно с по-едрите кости всичко се връща в тенджерата, за да стане бульона по-наситен.
Праз лукът се почиства и нарязва на ситно. Добавя се към супата. Морковите се обелват и настъргват, добавят се в тенджерата.
Картофите се обелват и нарязват на ситни кубчета и също се добавят към врящата супа.
След като супата поври 10 - 15 минути, се добавя леко натрошеното фиде, нарязания на ситно чесън, сол, черен пипер и кимион на вкус и се оставя да ври на умерена температура още 10 - 12 минути.
Пилешката супа се сервира гореща, поръсена по желание с листенца босилек или магданоз.
Добър апетит!
Коментари