Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Жълта пилешка супа с фиде и картофки

Жълта пилешка супа с фиде и картофки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Жълта пилешка супа с фиде и картофки
Снимка: Зори
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Направихме я жълта, защото така е още по-апетитна - пригответе я и се уверете сами"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 700 г
  • зехтин - 2 - 3 с.л.
  • праз - 2 стръка лук
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • фиде - 1 к.ч.
  • черен пипер
  • кимион
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и прехвърлят в тенджера с вода, която леко да покрива месото. Щом водата заври, се добавя чаена лъжичка сол и зехтинът, като водата се отпенва периодично, докато месото се свари.

Пилешкото месо се изважда, обезкостява се, кожата се реже на много ситни парченца и заедно с по-едрите кости всичко се връща в тенджерата, за да стане бульона по-наситен.

Праз лукът се почиства и нарязва на ситно. Добавя се към супата. Морковите се обелват и настъргват, добавят се в тенджерата.

Картофите се обелват и нарязват на ситни кубчета и също се добавят към врящата супа.

След като супата поври 10 - 15 минути, се добавя леко натрошеното фиде, нарязания на ситно чесън, сол, черен пипер и кимион на вкус и се оставя да ври на умерена температура още 10 - 12 минути.

Пилешката супа се сервира гореща, поръсена по желание с листенца босилек или магданоз.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Прекрасна супичка се получи! Лично аз задуших в част от зехтина морковите и лука, защото така предпочитам супите. Въпрос на избор!
25.09.2019 20:31
1