Коледни бисквити без яйца

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Коледни бисквити без яйца
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Перфектните коледни сладки, които да допълнят празничната трапеза по великолепен начин"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г + за поръсване на плота
  • масло - 160 г студено
  • бяло вино - 80 мл
  • лимонов сок - 15 мл
  • анасонов ликьор - 20 мл
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • захар - 50 г пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в купа и към него нарежете на малки парченца студеното масло. Втрийте с пръсти до получаване на трохи.

Налейте последователно виното, лимоновия сок и анасоновия ликьор (може да използвате мастика или узо), сложете и бакпулвера.

Замесете меко тесто, което разточете върху набрашнен плот на кора, дебела около 0.5 мм.

Изрежете сладки с коледни формички по избор и ги подредете на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене.

Пъхнете в загрята на 200 градуса фурна за 18-20 минути, или докато леко се зачервят отгоре.

Оставете масленките да изстинат напълно и ги оваляйте обилно в пудрата захар.

Забележка: В тази рецепта самото тесто не съдържа захар, но обвивката от пудрата захар дава достатъчна сладост и интересен контраст. За мен тези коледни сладки са перфектни и нямат нужда от повече сладост, но ако желаете, си добавете малко захар и в тестото.

Весела Коледа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: