Вегетариански хайвер от грис

Храна за ДушатаХрана за ДушатаДарт Вейдър384111
12/12/2018
"Класическа рецепта, която заслужава да получи заслужено признание - наистина е страхотна "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 679
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • вода - 500 мл
  • пшеничен грис - 100 г
  • яйце - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • олио - 300 - 400 мл
  • лимони - 1 бр.
  • копър - 2 - 3 стръка
  • зелени маслини - 30 г
  • сол
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Кипнете 600 мл вода. Добавете 2 с.л. зехтин. Когато водата заври пак, добавете вътре пшеничния грис и бъркайте непрекъснато, за да не се образуват бучки. Посолете.

Когато сместа се сгъсти достатъчно, свалете от котлона и охладете за няколко минути. Добавете жълтък и разбъркайте добре.

Накълцайте на ситно копъра, маслините и лука. Добавете и тях в сместа. Изстискайте сока от половин лимон и разбъркайте. Започнете да добавяте зехтина на тънка струя при непрекъснато бъркане, докато сместа стане гладка и кремообразна.

Охладете и сервирайте, гарниран с маслини.

Използвайте хайвера като разядка или намазан на филийки хляб.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар