Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Разядки»Лесен вегетариански хайвер

Лесен вегетариански хайвер

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Лесен вегетариански хайвер1 / 2
06/04/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Може да постим, но от вкусни мезета не се отказваме никога"

Необходими Продукти

  • грис - 100 г
  • магданоз
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио - 60 мл
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд слагаме около 1 ч. ч. вода и изсипваме гриса да ври. Варенето продължава докато набъбне. През това време го бъркаме непрекъснато.

Накълцваме магданоза на ситно, настъргваме лимонената кора на ренде, а сокът изстискваме.

Когато грисът е вече охладен го разбъркваме добре и прибавяме олиото на тънка струйка, след което и прибавяме лука, лимоновата кора, магданоза, солта и черния пипер и разбъркайте отново.

Готовото ястие го оставяме да престои за няколко часа в хладилника и след това поднасяме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина Панчева
Николина Панчева
азси правя такива вкусотии . .тази рецепта я знам от една моя позната арменка и си правя често . и за намазване на филии е разкошно
03.06.2017 11:22
2
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Радвам се ,че ви е харесало.
02.06.2017 22:17
1
Николина Панчева
Николина Панчева
много е вкусно
02.06.2017 22:13
2