Начин на приготвяне
Нарежете зелето на ивички, разделете ребърцата. В подходяща дълбока тава сложете част от зелето, отгоре сложете ситно нарязани лук и чесън, част от ребърцата и овкусете с малко червен пипер. Повторете до изчерпване на продуктите.
Върху зелето и месото изсипете доматите - за предпочитане е да са нарязани на кубчета или пасирани. Добавене 4-5 с.л. олио, посолете и завийте с алуминиево фолио.
Печете ребърцата със зеле в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 2.5 часа. Свалете фолиото и запечете още малко. Преди поднасяне поръсете със свеж магданоз и копър. Налейте си чаша домашно червено вино и да ви е вкусно!
Източник: Оля Колаклийска от Кулинарна мрежа
Сочните свински ребърца със зеле на фурна са готови.