Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребърца без кост с бира на фурна

Свински ребърца без кост с бира на фурна

Свински ребърца без кост с бира на фурна
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
27/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
160 мин.
Порции
2
"Няма да ви убеждаваме колко е вкусно - уверете се сами и после да не забравите да ни споменавате с добро"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • тъмна бира - 250 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа налейте бирата, зехтина и лимоновия сок. Добавете черен и червен пипер, куркума и сол.

Разбъркайте и в получената марина поставете парчето с ребърцата така, както е цяло, без да го разрязвате на парчета.

Натопете го от всички страни и го оставете да престои около два часа.

След това го прехвърлете в тавичка заедно с маринатата. Налейте внимателно отстрани и една чаша вода.

Завийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна. Печете около два часа на 200 градуса, след което махнете фолиото, обърнете парчето месо и го допечете още около 30 минути без фолио.

Сервирайте с пържени картофки и зелена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: