Начин на приготвяне
В купа сложете каймата, яйцето и всички останали съставки, като перата зелен лук са нарязани на ситно.
Омесете хубаво каймата и направете кюфтенца с големината на орех. Подредете ги в тава с хартия за печене и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна.
Нарежете лука на ситно за соса, моркова го настържете, а чесъна на ситно. Сгорещете олиото в дълбок тиган и добавете маслото.
Задушете чесъна за кратко, а след това добавете лука и морковите. Оставете хубаво да се задушат.
Домата настържете и добавете в тигана. Добавете и лютеницата. Овкусете с подправките и добавете щипка захар. Гответе за няколко минути и добавете протеина.
Гответе соса на тих огън, докато се сгъсти. В подходяща чиния, сложете малко от соса, отгоре поставете няколко кюфтета и сервирайте.
Да ви е сладко! От каймата излизат около 30 кюфтета.
Телешките кюфтенца с доматен сос са готови.