Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнени хлебчета»Чеснови питки с песто и сушени домати

Чеснови питки с песто и сушени домати

Чеснови питки с песто и сушени домати
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Букет от аромати, пред който няма как да останете равнодушни"

Необходими Продукти

  • брашно - 600 г.
  • мая - суха, 7 г.
  • сол - 1/2 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • вода - около 2 ч.ч. топла
  • песто дженовезе
  • сушени домати
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете маята, солта олиото и захарта. Разбъркайте и налейте от водата. Замесете меко тесто.

Оставете тестото да почива и да втаса на топло, като го покриете с кърпа.

Втасалото тесто разделете на две топки. Разточете всяка топка на кора - 3-4 см.

Намажете корите с песто, поръсете със счукан чесън и ситно нарязани сушени домати. Завийте на руло, а после завийте и оформете охлювчета.

Оставете на топло да втасат.

Намажете питките с разбит жълтък.

Изпечете в загрята фурна до златист загар.

Проверете готовността на пълнените хлебчета с дървена клечка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: