Начин на приготвяне
Разбийте с миксер яйцата и захарта на пухкав крем. Налейте на тънка струя към сместа олиото и топлото прясно мляко.
Пресейте брашното и към него добавете бакпулвера и разбъркайте, прибавете го на етапи при непрекъснато и бавно бъркане с шпатула.
Прибавете орехите, стафидите и настърганата на ситно ренде кора от лимон, отново разбъркайте.
Отделете една чаша от сместа и към нея прибавете 1 с.л. нескафе, разбъркайте до еднородна смес.
В намаслена форма сипете половината жълта смес. Върху нея сипете кафявата смес, а върху нея останалата жълта смес, с лъжица направете 2-3 завъртания в сместа, за да стане бухтналият кекс и шарен.
Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност, като за нея проверявате с дървена клечка.
След като извадите пухкавия кекс от формата, поръсете с пудра захар.