Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Бухнал кекс с прясно мляко и кафе

Бухнал кекс с прясно мляко и кафе

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k24
Бухнал кекс с прясно мляко и кафе
Снимка: Мария Симова
1 / 5
11/12/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Поканите ли приятелки на кафе, да не забравите да ги почерпите и с парче бухнал кекс с прясно мляко и кафе - очаровани ще останат"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ½ ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. топло
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кафе - 1 с.л. инстантно
  • орехи - 40 г едро нарязани
  • стафиди - 40 г черни
  • лимонова кора - 1 с.л. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата и захарта на пухкав крем. Налейте на тънка струя към сместа олиото и топлото прясно мляко.

Пресейте брашното и към него добавете бакпулвера и разбъркайте, прибавете го на етапи при непрекъснато и бавно бъркане с шпатула.

Прибавете орехите, стафидите и настърганата на ситно ренде кора от лимон, отново разбъркайте.

Отделете една чаша от сместа и към нея прибавете 1 с.л. нескафе, разбъркайте до еднородна смес.

В намаслена форма сипете половината жълта смес. Върху нея сипете кафявата смес, а върху нея останалата жълта смес, с лъжица направете 2-3 завъртания в сместа, за да стане бухтналият кекс и шарен.

Поставете формата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете до готовност, като за нея проверявате с дървена клечка.

След като извадите пухкавия кекс от формата, поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: