Свински бут с кожа в плик

12/12/2018
"Големи планове имаме за този свински бут, много големи - само да си намерим подходящ плик "
Приготвяне15 мин.
Готвене120 мин.
Общо135 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо454
  • Преглеждания за месеца126
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свински бут - 1 шайба, с кожа, около 1 кг
  • лук - 1 голяма глава
  • чесън - 1 глава
  • бира - 150 мл
  • зелев сок - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • мащерка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се посолява, добавят се чубрица, мащерка, червен и черен пипер. Оставя се да престои в хладилник минимум 2 часа.

Лукът се нарязва на едри парчета.

В плик за печене се поставя месото, добавят се лук и чесън. Налива се бирата, зелевият сок и пликът се завързва.

Правят се няколко дупки в горната част на плика, за да излиза парата.

Свинското се пече се в предварително загрята на 200 г фурна около 2 часа.

Последните 30 мин може да се разрежи плика, за да стане хрупкава коричката на свинското печено.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар