Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Коледни бисквити с мраморен айсинг

Коледни бисквити с мраморен айсинг

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Коледни бисквити с мраморен айсинг
Снимка: marcheva14
6 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
34 мин.
Порции
30
"Дайте воля на въображението си и няма как да не получите уникално красиви и много вкусни коледни бисквити с мраморен айсинг"

Необходими Продукти

  • масло - 110 г стайна температура
  • захар - 70 г кристал
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • брашно - 250 г бяло
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • Мраморен айсинг
  • белтъци - 1 бр.
  • пудра захар - 180 г
  • лимонов сок - 2 до 3 ч.л., може и повече, по преценка е
  • за гъстотата на айсинга
  • бадемова есенция - 1 капка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

Плоска тава покрита с хартия за печене.

Маслото се разбива с миксер за 3/4 мин. Добавя се захарта и се разбива до побеляване. Прибавят се яйцето и ванилията, разбива се за 1 мин.

В купа се разбъркват брашното, бакпулверът и солта. Прибавя се към маслената смес на 3/4 порции, като се разбърква с дървена лъжица. Събира се с ръка, завива се във фолио и се оставя на студено за около 2 часа.

Охладеното тесто се разточва върху малко брашно. Изваждат се различни метални коледни форми и се изрязват фигури. Подреждат се в тавата с разстояние.

Пече се на 180 градуса за около 9-11 мин. Бисквитите трябва да имат восъчен цвят, да не са препечени и много се следи, защото бързо прегарят. При мен изпичането беше точно за 9 минути.

Айсинг

В подходяща купа се разбива белтъкът. Прибавя се цялата пудра захар и бадемовата есенция. Ползвала съм ванилия екстракт. Разбива се до лъскав и мек сняг.

От цялото количество се отделят по 2 с.л. и се поставят в купички. Към тях се прибавят различни по желание цветове, ползвала съм зелено и червено. Разбърква се много добре до уеднаквяване на цветовете. Към сместа за айсинга, ако е прекалено тежъка и не се спуска като течен мед по лъжицата, се добавя малко, капка по капка, студена вода.

Останалата бяла глазура в купата се пресипва в отворена плоска чиния. Отгоре с вилица се покапват линии от цветовете, съвсем небрежно. С дървено шишче много леко се разбъркват, например като осмица, за да се получи мраморен ефект.

Всяка напълно охладена бисквита с лице се потопява в айсинга. Изважда се, отцежда се и се поставя да засъхне върху хартия, да засъхне напълно. Оставих ги за 1 нощ.

Тези коледни сладки имат дълъг срок на годност, около 3-4 седмици, при правилно съхранение в стъклен буркан за сладки и на студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: