Шоколадови снежни топки

14/12/2018
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф89071055591
"Вие само ни ядосайте и въобще няма да опитате от нашите Шоколадови снежни топки "
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции45
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо796
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • брашно - 260 г бяло
  • масло - 180 г стайна температура
  • ванилия - 2 ч.л. екстракт
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • орехи - 130 г нарязани (или едро смлени)
  • шоколадови перли - 120 г тъмни
  • захар - 200 г кристал
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса

Две плоски тави покрити с хартия за печене.

В купа се пресява брашното и солта. Оставят се настрана.

В купа се разбива маслото и захарта на висока скорост на миксера до побеляване, около 5-8 минути. Прибавя се яйцето, ванилията и отново се разбива до пълното му усвояване.

Към маслената смес се прибавя на малки порции брашното, разбива се на ниска скорост на миксера, прибавят се орехите и шоколадовите перли. Разбърква се, също съм ползвала миксер, но по рецепта се ползва дървена шпатула. Сместа е тежка и суха.

С помощта на лъжица за сладолед с диаметър около 3 см се загребва и се оформят топчета. Подреждат се с разстояние едно от друго в тавата за печене. Ако не се разполага с подходяща лъжица за сладолед топчетата се овалват бързо между дланите, но тогава е добре тестото да се измерва на кантарче, за да имат еднаквост бисквитите - около 20-22 г всяка.

Пече се на 180 градуса за около 12/15 мин.

Бисквитите трябва да имат восъчен цвят.

Изваждат се от фурната, охлаждат се за 1/2 мин и се овалват в пудра захар.

Сладките имат дълъг срок на годност, около 3-4 седмици при правилно съхранение на студено.подобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар