Крем карамел с ябълки и дюли

15/12/2018
Мария Симова
отМария СимоваМастър Шеф9815693210
"Когато ви се прииска да хапнете нещо по-така, пригответе уникално вкусния Крем карамел с ябълки и дюли "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо940
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • ябълки - 3 бр. малки
  • дюли - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • за карамела
  • захар - 1 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • вода - 2 с.л.
  • за крема
  • яйца - 8 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 л.
  • ванилова захар - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджера с капак смесете захарта, лимоновия сок и водата. Обелете и нарежете ябълките и дюлята на филийки, а после на малки парчета. Поставете ги в тенджерата и ги варите до омекване на затворен капак, прецедете и оставете да се охладят напълно.

В метален съд смесете захарта, водата и лимоновия сок, поставете на котлона и при непрекъснато бъркане направете карамел с кехлибарен цвят, разпределете го по дъното и стените на дълбока форма за кекс.

За крема разбийте яйцата със захарта, добавете ваниловата захар и затопленото прясно мляко.

Във формата при охладения карамел разпределете охладените плодове, а върху тях налейте внимателно сместа за крема. В тава с топла вода поставете формата с крема и поставете тавата в студена фурна.

Включете фурната на 160 градуса и печете в продължение на 2 часа. След което извадете тавата с формата и оставете крема да се охлади напълно, обърнете охладения крем карамел в подходяща чиния, сервирайте.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар