Експресна вечеря от бъркани яйца с бекон и самардала

16/12/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5478913956
"Тайната на експресната вечеря е в самардалата, но и беконът не е за изпускане "
Приготвяне15 мин.
Готвене13 мин.
Общо28 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо654
  • Преглеждания за месеца117
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бекон - 100 г суров, осолен за готвене
  • яйца - 3 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • олио - 2 с.л.
  • самардала
  • препечени филийки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на малки парчета. Почистете и нарежете лука на ситно. Разбийте яйцата в купа.

Загрейте олиото в тиган на котлона на умерена температура. Сипете нарязания бекон и пържете около 5 мин, като разбърквате периодично.

Добавете нарязания лук и гответе още около 5 мин, докато омекне лука. Добавете разбитите яйца и бъркайте около 2-3 мин. докато яйцата се сготвят, но и да не станат прекалено сухи.

Сервирайте бърканите яйца върху препечени филийки, като поръсите със самардала.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар