Начин на приготвяне
В тенджера наливаме вода и поставяме ветрило за готвене на пара, като нивото на водата да не надвишава това на ветрилото, а то е хубаво да уплътнява добре тенджерата, за да не изпадат в последствие зеленчуците.
Докато заври водата обелваме и нарязваме на средно големи - картофите на кубчета, морковите на кръгчета, бялата ряпа на ситни кубченца, чушките на квадратчета, а карфиолът начупен на малки розички.
След като се задушат и са почти готови, тоест твърдо сварени, а не на пюре, ги прехвърляме в тавичка и ги разстиламе равномерно.
Поръсваме с натрошеното сирене и подправките - хималайска сол, черен пипер, кимион, куркума, чубрица, босилек и шарлан. Разбъркваме, поливаме с разбърканите яйца и отново разбъркваме.
Печем 30-40 минути на 200-250 градуса до лек кафеникав загар на връхчетата на зеленчуците. Лесно и много вкусно! Чудесна запеканка!