Кавърма с пилешки дробчета

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева ИвановаПомощник Готвач14553514
16/12/2018
"Опитвали ли сте дробчета кавърма или да вадим топъл хляб от фурната и сипем една порция и за вас "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
18 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо18 593
  • Преглеждания за месеца7565
  • Преглеждания за седмицата939
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена18

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата заливаме с гореща вода за 30 мин. Отцеждаме и подсушаваме.

Загряваме маслото и ги пържим под капак за 5 мин, след това без капак до пълното им изпържване. Изваждаме дробчетата и поставяме в глинен съд.

В същата мазнина запържваме гъбите, нарязани на шайби, заедно с чесъна, лука на полумесеци, моркова на люспи и чушките, нарязани на едри парчета. След омекване на зеленчуците добавяме пипера, доматите и доливаме виното.

Готвим до изпаряване на алкохола. Връщаме дробчетата към ястието и подправяме със солта и черния пипер. Поръсваме кавърмата с ригана и пресния магданоз. Сервираме по желание с резени лимон.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
ДОРА ХОЛЯНОВА
Чета... и отново се чудя? Пак нещо не разбирам. Големи безмислици....Защо трябва да слагаме дробчетата в глинен съд, като след това ги връщаме отново в тигана и там се довършва готвенето?
Моля ви пишете по-точно рецептите си, защото когато човек тръгне да готви нещо, следва рецептата последователно, както е написана. Натъквам се на какви ли не недоумици.
Все пак съм жена на години и знам как се готви, но чета рецептите, за да сравня с мойте и да науча нещо. Не съм нито "мастър шеф", нито "гуру" и т.н., но една рецепта трябва да е смислена и точна.
6
1
Sunny Petkova
Sunny Petkova
17.12.2018 21:43
А може ли вместо бяло вино да се сложи червено?
0
1