Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Кавърма»Кавърма с пилешки дробчета и праз

Кавърма с пилешки дробчета и праз

Кавърма с пилешки дробчета и праз
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
3
"Вкусно и по селски - точно както ги обичаме Дайте лайк и грабвайте вилицата"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 2 глави
  • праз - 2 стръка
  • домати - 1/2 консерва
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • вода - 300 мл
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте дробчетата и ги сложете в тавичка. Нарежете двата вида лук на дребно и го сложете при дробчетата.

Добавете доматите от консерва, червения пипер, чубрицата и солта. Налейте олиото, бялото вино и водата. Разбъркайте, така че да се смесят всички продукти.

Сложете тавичката в загрята фурна и печете на 180 градуса около 90 минути. По желание при сервиране може да поръсите с наситнен пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: