Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Курабийки»Тиквени курабийки без захар

Тиквени курабийки без захар

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168885971
Тиквени курабийки без захар
Снимка: Моника Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Това не са просто курабийки, това е кулинарен шедьовър, за който още дълго ще се говори"

Необходими Продукти

  • тиква - 3 ч.ч. сварена
  • яйца - 1 бр.
  • канела
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • лимецово брашно - 3 с.л.
  • кокосово брашно - 3 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • мед - 2 с.л.
  • орехи - 80 г
  • ябълки - 1 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето заедно с разтопения мед. В друга купа разбийте с пасатор тиквата и нарязаната на ситно ябълка.

Към сместа добавете нарязаните на ситно с чопър орехи, канела, ванилия, индийско орехче и разбъркайте с шпатула.

Добавете яйцето и бъркайте отново като добавяте брашната по малко, заедно с бакпулвера.

Получената смес изсипете в шприц и върху хартия за печене оформете курабийки. Печете ги на 200 градуса за около 50-60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Нормални ли сте да напишете печене на 200° за 50-60 минути. Добре, че ги пробвах на 30-тата минута, за да не ги изхвърля на 50-тата. Толкова скъпи продукти ще отидат на вятъра.
28.01.2024 13:52