Печени коледни ябълки с коняк и мандарини

17/12/2018
"Не е казано да ги приготвите точно за Коледа, но по празниците не пропускайте да изненадате семейството си с Печени коледни ябълки с коняк и мандарини "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 995
  • Преглеждания за месеца74
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и внимателно отрежете капачетата. Издълбайте вътрешността с помощта на остър нож.

Във всяка ябълка сложете по лъжичка кафява захар, мед с ядки, парче мандарина и коняк.

Поръсете с канела и джинджифил. Похлупете с капачетата.

Наредете ябълките в тава за печене. Добавете 1/2 ч.ч. вода.

Изпечете в загрята фурна до златисто. Поднесете печените ябълки докато са топли.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар