Начин на приготвяне
В купа се разбива яйцето, захарта, киселото мляко, портокалов сок.
Добавя се разтопена мас, ванилия, кора настърган портокал, канела и сода за хляб.
Разбърква се добре и замесваме средно меко тесто, което да не лепне. Късаме малки парчета тесто и оформяме на топчета. Нареждат се на разстояние една от друга върху хартия за печене в тавата от печката.
Печем в загрята фурна на 180 градуса от 10 до 15 минути, зависи от големината им и щом отдолу станат леко златисти, се изваждат, да не се препичат.
Смесва се разтопено масло и шоколадов крем, като се разбърква добре.
Всяка курабийка се топва отгоре в шоколадовата смес и нареждаме върху скара. Може да поръсите с кокосови стърготини или да декорирате със захарни фигурки. Вкусни и ароматни!