Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Камби»Мариновани пълнени камби със зеле и моркови

Мариновани пълнени камби със зеле и моркови

редакция:
Мариновани пълнени камби със зеле и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
180 мин.
"Мераклиите знаят за какво говорим, сега е време и вие да научите рецептата за тези уникални мариновани пълнени камби със зеле и моркови"

Необходими Продукти

  • Саламура
  • винен оцет - 1 бутилка (700 мл)
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 3 и 1/2 ч.ч.
  • сол - 1/2 ч.ч
  • Зеленчуци
  • зелки - 3 бр.
  • моркови - 3 кг
  • целина - около 2 връзки
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във голяма тенджера се слагат продуктите за саламурата - трябва да заври.

Щом заври, започваме да слагаме почистените камби.

Те трябва да променят леко цвета си и се махат във подходящ съд. Щом всички камби са готови, започваме да ги пълни.

Нарязваме на ситно зелето, морковите настъргваме и ги омесваме добре.

След като вече са бланширани камбите, прецеждаме марината с цедка. И изсипваме върху вече нарязаните зеленчуци.

По желание слагаме скилидка чесън на дъното на камбите и пълним със зеленчуците. Пълнените камби се притискат в бурканите отгоре, трябва да остане марината, да не е на сухо.

Туршията от пълнени камби се стерилизира 8-10 минути след завирането.

В сезона на камбите опитай и рецептите ни за печни камби в буркани или тази туршия с камби и карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: