Лимонови пъдпъдъчи филенца

18/12/2018
"Божествен вкус във всяка хапка крият тези разкошни и много ароматни лимонови пъдпъдъчи филенца "
Приготвяне10 мин.
Готвене12 мин.
Общо22 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо762
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте и подсушете пъдпъдъчето месо. Не премахвайте кожата.

2.Смесете всички подправки с 4 с.л. зехтин и малко от виното и намажете с тази смес месото. Оставете го да се маринова за 1 денонощие.

3. Крехките филенца извадете от хладилника 5-10 минути преди да започнете да ги приготвяте.

4. Загрейте останалия зехтин на силен огън и в него запечатайте до златисто от двете страни всяко парченце месо. Възможно е да ви пръска, затова сложете капак на съда и го отстранете внимателно, когато трябва да обърнете или проверите филетата. Около 1-2 минутки от всяка страна би им била напълно достатъчна.

5. Изстискайте сока от лимона и го налейте при месото. Гответе 3 минути и сипете останалото вино и сол на вкус. След още 4-5 минути или щом сосът се редуцира почти, отстранете от огъня.

6. Поднесете вкусните лимонови пъдпъдъчи филета топли с гарнитура по избор и още резенчета лимон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар