Соленки с лимец и елда

Сергей АнчевСергей АнчевПомощник Готвач179463522
19/12/2018
"Вкусни домашни соленки с лимец и елда - веднага добавяме рецептата към любимите си "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо736
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 1 ч.ч. от двузърнест лимец
  • брашно от елда - 1 ч.ч.
  • пшенично брашно - 2 ч.ч.
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган
  • сирене - натрошено бяло
  • зехтин - 4 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • мая за хляб - 7 г суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В 1 ч.ч. вода се разтварят захарта и маята. Изчаква се да шупнат. С брашната, пармезана, 2 с.л.зехтин и маята се омесва нормално твърдо тесто. Ако е необходимо се добавя вода.

Оставя се да престои на топло, завито с фолио 1 час.

Със сиренето и яйцата се забърква гъста плънка.

Вземат се топки от тестото и се разточват на кръгчета около 15 с.м. и ½ см.дебели. Поставя се 1 ч.л. плънка, прегъват се и се запечатват с виличка. Намазват се с останалия зехтин.

Соленките се пекат в загрята на 180 градуса фурна 35-40 мин. до получаване на добра коричка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар