Свински бульон по селски

АнонименАнонимен
Чирак
10
12
445
22/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 418
  • Преглеждания за месеца177
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински крачета - 2 бр.
  • свински уши - 2 бр.
  • свинска зурла - 1 бр.
  • свинска опашка - 1 бр.
  • свинско месо - 300 г (шарено от главата)
  • червен лют пипер
  • черен пипер
  • сол
  • оцет
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се продуктите много добре и се почистват от косъмчета, ако има такива. Това става най-добре с пърлене. Нарязват се на парчета, за да се сварят по-лесно. Заливат се с вода, която трябва да ги покрива поне четири пръста отгоре.

Варят се в леко подсолена вода до готовност, докато месото започне да се отделя напълно от костите (да капе). Това отнема от 1:30 до 3 часа.

Изваждат се сварените продукти от бульона и след охлаждането им се обезкостяват и нарязват на дребно. По желание по-късно могат да се добавят към прецедения бульон.

Бульонът се прецежда през марля.

В купичка се счукват няколко скилидки чесън със сол и се добавя оцет.

Разбърква се добре и част от сместа изсипваме в бульона. Останалата част оставяме в купичката настрана за допълнително овкусяване.

Поръсва се с лютив червен пипер по желание.

Свинският бульон се сервира много горещ.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар