Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кифлички»Памук кифлички с морска сол

Памук кифлички с морска сол

Памук кифлички с морска сол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Само за майсторите в кухнята - пухкави памук кифлички с морска сол"

Необходими Продукти

  • брашно - около 600 г
  • мая - 1 п. суха/10 г/
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сирене - 150 г
  • морска сол - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете захарта, солта, олиото и маята. Разбъркайте и на тънка струйка прибавяйте топла вода /около 2 ч.ч./, като разбърквате с лъжица. Когато брашното започне да образува трохи, започнете да месите.

Омесете меко тесто, което да не лепне по ръцете ви. Покрийте тестото и го оставете на топло, за да втаса.

Готовото тесто разделете на 2 топки.

Разточете всяка топка на кора. Поръсете с натрошено сирене и завийте на стегнато руло. Нарежете на малки части/малки рулца/ и притиснете всяко по средата с тънка пръчица.

Наредете кифличките в тава, застлана с домакинска хартия. Намажете ги с разбит жълтък и поръсете с морска сол.

Оставете отново кифличките на топло, за да втасат.

Изпечете в загрята фурна до златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: