Лешникови трюфели

21/12/2018
"Шоколадова наслада с лешников аромат, която направо се топи в устата "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо703
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бонбоните приготвяме, като поставяме захарта в силно загрят сух тиган и изчакваме да се разтопи. След това прибавяме маслото и започваме на тънка струйка да доливаме от сметаната при непрекъснато разбъркване.

Слагаме толкова сметана, колкото да получим желания от нас цвят на карамела. Когато карамелът е готов, го изливаме внимателно върху хартия за печене, разстлана върху голяма дъска или кухненски плот. Оставяме го да изстива.

Междувременно за 2-3 минути запичаме лешниците на сух тиган, след което ги разпределяме равномерно върху карамела. Когато той леко стегне, с помощта на шпатула го отлепваме от хартията и започваме да късаме от него парчета, от които оформяме кръгли сладки трюфели. Готовите бонбони овалваме в кокосови стърготини.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар