Начин на приготвяне
Бонбоните приготвяме, като поставяме захарта в силно загрят сух тиган и изчакваме да се разтопи. След това прибавяме маслото и започваме на тънка струйка да доливаме от сметаната при непрекъснато разбъркване.
Слагаме толкова сметана, колкото да получим желания от нас цвят на карамела. Когато карамелът е готов, го изливаме внимателно върху хартия за печене, разстлана върху голяма дъска или кухненски плот. Оставяме го да изстива.
Междувременно за 2-3 минути запичаме лешниците на сух тиган, след което ги разпределяме равномерно върху карамела. Когато той леко стегне, с помощта на шпатула го отлепваме от хартията и започваме да късаме от него парчета, от които оформяме кръгли сладки трюфели. Готовите бонбони овалваме в кокосови стърготини.