Содени питки с брашно от лимец

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2954168883
21/12/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 033
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в подходящ съд за месене и оформете кладенче. В кладенчето сложете содата и погасете с оцета. Добавете солта, зехтина, ригана, чубрицата, розмарина и нарязаните на малки кубчета маслини.

С продуктите замесете меко, но нелепнещо тесто. Оставете да почине за 10-15 мин. на топло, покрито с прозрачно фолио. След това оформете малки питки и подредете в намазнена тава. Вариант е и да оформите една голяма содена питка.

С четка намажете питките с малко зехтин /около 1 с.л./. Направете разрези с нож, наподобяващи кръст и поръсете със сусам. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30 мин. Сервирайте, докато са още топли.

Уточнение: От това тесто излизат 9 броя малки питчици.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ГЕРГАНА ЯНКОВА
Пропуснала съм да напиша в рецептата соево мляко - 200 г. Соевото мляко може да се замини с хладка вода.
0
0