Ошав с индрише

22/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо622
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Ошав

Начин на приготвяне

Сушените плодове се измиват. Поставят се в голяма тенджера и заливаме със студена вода около 1 литър и половина или по-малко, вие си преценете колко сироп да има.

Варим на умерен огън малко да омекнат. Добавя се захар, кора от лимон и канела.

Вари се още малко, докато захарта се разтопи и плодовете са готови. Накрая се добавя лист индрише към вашия ошав за Бъдни вечер и като се охлади, се сервира овкусен с лъжица лимонов сок.

Вместо захар може да се ползва мед, но се добавя накрая, след като свалим от котлона, да не загуби полезните си свойства.

Чудесен за Бъдни вечер!

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе-17%
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
4.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар