Ошав с индрише

22/12/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо314
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушените плодове се измиват. Поставят се в голяма тенджера и заливаме със студена вода около 1 литър и половина или по-малко, вие си преценете колко сироп да има.

Варим на умерен огън малко да омекнат. Добавя се захар, кора от лимон и канела.

Вари се още малко, докато захарта се разтопи и плодовете са готови. Накрая се добавя лист индрише към вашия ошав за Бъдни вечер и като се охлади, се сервира овкусен с лъжица лимонов сок.

Вместо захар може да се ползва мед, но се добавя накрая, след като свалим от котлона, да не загуби полезните си свойства.

Чудесен за Бъдни вечер!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар