Сладки с тиква и канела

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Сладки с тиква и канела
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
40
"Грехота е да имате тиква под ръка и да не приготвите сладки с тиква и канела, казваме ви"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ½ ч.ч. бяло
  • сварена тиква - 1 ½ ч.ч.
  • мед - 3 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.ч. бяла
  • канела - 1 ч.л.
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • оцет - 1, 2 капки
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр. малки
  • олио - ½ ч.ч.
  • сметанов крем - 150 г за мазане Pilos
  • мед - 2 ч.л.
  • масло - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното два пъти със сито, за до се получат по хубави сладки.

Смесваме брашното с бакпулвера и разбъркваме. В купа слагаме яйцата, захарта и меда и разбиваме с миксер много добре. Добавяме шупналата с оцет сода за хляб, щипка сол, канелата и олиото и отново разбиваме с миксера.

Прибавяме 1 ½ ч.ч. сварена тиква. Предварително сме сварили тиква и намачкали.

След като сложим тиквата към другите продукти, объркваме с миксера до гладка смес. На части прибавяме брашното и объркваме с шпатула. Трябва да се получи смес, по-гъста от кексова. Загряваме фурната на 180°C.

С чаена лъжица /с връх/ загребваме и слагаме в тава, покрита с хартия за печене, оформяйки като малка купчинка. Нужно е да оформим сладки с еднаква големина. Редим ги на разстояние едно от друго.

Така правим с остатъка от сместа.

Печем тиквените сладки за 11 мин до приятен кафеникаво-оранжев цвят. От печенето допълнително бухват.

В купичка слагаме сметановия крем за мазане, меда и маслото и объркваме много добре с лъжица. С лъжичка нанасяме върху сладка и отгоре слагаме друга, така че да се залепи. По същият начин залепваме и другите сладки.

От това количество излизат над 40 слепени сладки.

Хапваме с кафе.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: