Пица Коледна звезда

22/12/2018
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо204
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активира се маята и с останалите продукти се замесва средно меко тесто. Оставя се 40 минути да втаса и разделяме на две части.

От първата се точи кръгла кора с диаметър 30 см. В средата се поставя чаша и от нея навън се реже на 5 части. Сваля се чашата и намазваме с лъжичка лютеница, както и всяка една част от пицата.

Отгоре се поръсваме с настърган кашкавал. Хваща се едното връхче и се прехлупва на триъгълник, а отгоре другата част да се получат лъчите на звездата. В средата се поставят парченца салам и маслинки.

Останалото тесто се точи на правоъгълник, нарязва се на ленти и във всяка се поставя по малко кашкавал. Краищата се прищипват и получените фитили се поставят като опашка на звездата.

Намазва се с разбит жълтък с малко олио и поръсваме семена.

Съвет: Разточете я направо върху хартията за печене, после трудно се пренася в тавата. Печем в загрята фурна 180°C до готовност 20 -25 минути.

Вкусно и ефектно!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станислава Вълкова
Страхотна рецепта. Браво за идеята.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв