Начин на приготвяне
Активира се маята и с останалите продукти се замесва средно меко тесто. Оставя се 40 минути да втаса и разделяме на две части.
От първата се точи кръгла кора с диаметър 30 см. В средата се поставя чаша и от нея навън се реже на 5 части. Сваля се чашата и намазваме с лъжичка лютеница, както и всяка една част от пицата.
Отгоре се поръсваме с настърган кашкавал. Хваща се едното връхче и се прехлупва на триъгълник, а отгоре другата част да се получат лъчите на звездата. В средата се поставят парченца салам и маслинки.
Останалото тесто се точи на правоъгълник, нарязва се на ленти и във всяка се поставя по малко кашкавал. Краищата се прищипват и получените фитили се поставят като опашка на звездата.
Намазва се с разбит жълтък с малко олио и поръсваме семена.
Съвет: Разточете я направо върху хартията за печене, после трудно се пренася в тавата. Печем в загрята фурна 180°C до готовност 20 -25 минути.
Вкусно и ефектно!
Коментари