Слепени сладки с Нутела

Слепени сладки с Нутела
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"С нетърпение чакаме слепените сладки с Нутела да станат готови, за да си хапнем поне няколко"

Необходими Продукти

  • краве масло - 120 г меко
  • пудра захар - 1/2 в.ч.
  • орехи - 2 с.л. смлени
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 2 и 1, 2 ч.ч. за средно тесто
  • нутела - 200 г за слепване и декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбърква меко масло и пудра захар с ванилия. Добавя се смлени ситно орехи и яйцето, замесва се средно твърдо тесто.

Оставя се завито във фолио да стегне в хладилник за 1 час. Изважда се разделяме на 2-3 топки, които се оформят на фитили и режем на парчета 6 см.

Леко се извиват като подкова и нареждаме в тава. Печем в загрята фурна 180°C за 10 минути да останат бели с леко запечени краища и изваждаме тавата със сладките.

Много са крехки, оставете в тавата и после извадете. Две по две се слепват с разтопена на водна баня Нутела и отгоре се декорират с вълнички.

Охлаждаме и нареждаме слепените сладки в чиния за празника!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Станислава Вълкова
Станислава Вълкова
Страхотно изглеждат. Добра идея да се зарадва дете ..а и не само
23.12.2018 15:07
1
1
Покажи всички подкоментари