Начин на приготвяне
Започнете, като нарежете всички сушени плодове на големината на стафидите и ги смесете в купа. Изцедете сока от портокала и залейте с него сушените плодове и оставете да се накиснат за 15-20 минути, докато подготвите останалите неща.
Нарежете орехите на чопър, но не прекалено ситно, да се усещат.
В купа разбийте яйцата, след което добавете захарта и разбийте отново, докато се разтвори напълно. Към тази смес добавете настърганата кора от лимона, канелата и добавяйте по малко брашно, докато бъркате.
Бакпулверът се разбърква предварително в брашното. След като изключите миксера, добавете орехите и бъркайте вече с шпатула. Накрая добавете и накиснатите плодове заедно със сока, разбъркайте добре до получаване на еднородна смес.
Изсипете я в тава с незалепващо покритие, печете на 180 градуса на предварително загрята фурна за около 40-50 минути до готовност. Изпробвайте с дървена клечка за зъби, трябва да не остават трохи по нея, което означава че щоленът е изпечен.
След като извадите коледния сладкиш, поръсете с пудра захар.