Огретен от картофи по тиролски

11/03/2019
"Не си представяме живота без вкусен Огретен от картофи по тиролски"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 042
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • прясно мляко - 1 ч.ч. (или сметана)
  • сирене - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр
  • кашкавал
  • черен пипер
  • галета
  • краве масло - 60 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелените картофи се варят в малко подсолена вода до разваряване и се стриват.

Прибавят се половината от маслото, сиренето и млякото (сметаната).

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тортената форма (или кръгъл съд), обилно намазана с масло и наръсена с галета, и се заглажда.

На повърхността се правят със супени лъжици на равни разстояния 4 вдлъбнатини, в които се слага по малко масло и се чуква от ниско по 1 яйце.

Ястието се пече в умерена фурна, докато белтъкът побелее, наръсва се с настърган кашкавал и нарязан магданоз и се държи още 2 мин във фурната.

Огретенът се поднася топъл с айран, домашен или друг зеленчуков сок и салата според сезона.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар