Напукани сладки за Коледа

Напукани сладки за Коледа
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
42 мин.
Порции
50
"И напукани ще ги хапнем тези коледни сладки, просто са страшно вкусни"

Необходими Продукти

  • какао - 1 ч.ч. неподсладено
  • захар - 1 1/2 ч.ч. бяла
  • кафява захар - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • млечен шоколад - 60 г.
  • ванилова есенция - 2 ч.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1/2 к.л.
  • пудра захар - 1 ч.ч. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете брашното, бакпулвера, солта и дръпнете настрани.

В друга купа смесете какаото, бялата и кафявата захар, олиото. Разбъркайте с лъжица, а след това започнете разбиване с миксер. Добавяте едно по едно яйцата, като след всяко разбивате сместа.

Настържете шоколада и заедно с ванилията ги добавете. Накрая прибавете брашното и хубаво разбивате с миксера. Покрийте сместа с фолио и оставете поне за около 4 часа или 1 нощ в хладилника.

Сложете хартия за печене на тавите и от сместа оформете топчета колкото орех, оваляйте в пудра захар и подредете на разстояние.

Загрейте печката на 180 градуса и печете за 10 -12 минути на вентилатор. Не ги препичайте - като ги вадите, са още меки, но после се стягат, хубаво е центърът на тези какаови сладки да остане мек.

Съхранявайте напуканите сладки в кутии, за да не изсъхват.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: