Перфектният тиквеник за Бъдни вечер

24/12/2018
"В списъка си за пазаруване за Бъдни вечер добавете и продуктите за най-вкусния тиквеник "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо34 894
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелена тиква се рендосва на едро ренде.

В купа смесваме захар и канела.

Взема се една кора, поръсваме с олио и разпределяме обилно тиква, после се поръсва с 2 с.л. захар и канела.

По тясната страна се навива на рулце, двата края се събират към средата да се получи като саралия и нареждаме в тава.

Така се оформят всички кори. Отгоре се поръсва с още малко олио и печем тиквеника в загрята фурна 180°C до златисто.

Охладеният тиквеник за Бъдни вечер се намазва с захарен сироп.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Мария Симова
Мария Симова
25.12.2019 11:11
Повече от перфектен!!! Добавих и шепа смлени орехи, така сочни си ги обожаваме!
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Само да отбележа че сиропа е вода и захар по 1/2 ч ч ,защото не съм отбелязала правилно водата :)
2
0