Перфектният тиквеник за Бъдни вечер

24/12/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 792
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кори за баница - 8 листа
  • захар - 1 ч.ч.
  • тиква - 1 голям резен 800 г
  • канела - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч. за поръсване
  • сироп
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - /2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелена тиква се рендосва на едро ренде.

В купа смесваме захар и канела.

Взема се една кора, поръсваме с олио и разпределяме обилно тиква, после се поръсва с 2 с.л. захар и канела.

По тясната страна се навива на рулце, двата края се събират към средата да се получи като саралия и нареждаме в тава.

Така се оформят всички кори. Отгоре се поръсва с още малко олио и печем тиквеника в загрята фурна 180°C до златисто.

Охладеният тиквеник за Бъдни вечер се намазва с захарен сироп.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Само да отбележа че сиропа е вода и захар по 1/2 ч ч ,защото не съм отбелязала правилно водата :)
1
0