Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми в листа от праз

Постни сарми в листа от праз

Постни сарми в листа от праз
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
75 мин.
Порции
25
"Направо им свихте сармите на обикновените сарми с тази главозамайваща рецепта за постни сарми в листа от праз"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 125 г консерва
  • домати - 2 бр. или доматено пюре
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • праз - 5 - 6 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган запържваме лука и моркова, който предварително сме почистили и нарязали. След като е готов, прибавяме и ориза.

Разбъркваме добре, като добавяме домата или доматеното пюре, червения пипер заедно с подправките и разбъркваме отново. Сипваме водата, като съотношението между ориз и вода трябва да е 1:4. Оставяме да се готви до омекване на продуктите.

Праза измиваме много старателно. Срязваме го по дължина и вземаме само горните листа, защото те са най-широки. Трябват ни парчета с дължина 15-20 см.

В съд с вода ги попарваме, за да могат да се огъват при завиването. Вадим изцеждаме и започваме да навиваме сармичките.

От единия край поставяме от плънката и сгъваме като триъгълник. Така приготвените постни сарми нареждаме в тавичка и заливаме с вода.

Поставяме във фурната и печем, докато се изпари водата.

Постните сарми в листа от праз са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: