Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени камби с нахут

Постни пълнени камби с нахут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Постни пълнени камби с нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
5 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Постни, вкусни и лесни за приготвяне - запишете си рецептата да постни пълнени камби с нахут"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр. червени камби
  • нахут - 350 г сварен, от консерва
  • лук - 1 глава средна
  • кориандър - 1 шепа, пресни листа
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • пюре - 1 с.л. Пиперково
  • сол - на вкус
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отрежете капачета на камбите, около 0.5 мм под опашката. Почистете от семки и жилички и измийте добре.

Поставете чушките с отворите нагоре в леко намазнена тавичка и запечете за 15-18 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Трябва да останат ал денте, затова не ги посолявайте, солта би извлякла соковете им и ще ги направи по-меки.

През това време накълцайте лука и го запържете в загрятото олио докато омекне и придобие лек загар. Сипете доматеното и пиперково пюре, сол на вкус и захарта и разбъркайте за две- три минути.

Накълцайте свежия кориандър и го сипете заедно с нахута, добре отцеден от течността в консервата. Гответе още минута две и отстранете от огъня.

Извадете чушките от фурната и изпразнете вътрешността им от насъбралото се при печенето сокче. Напълнете с плънката от нахут и поръсете леко с олио или зехтин.

Пъхнете отново приготвените пълнени камби във фурната за още около 20 минути. Поднесете топли тези Постни пълнени камби с нахут. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: