Паеля

Паеля

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k2k4k
Паеля1 / 3
09/06/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4-5
"Най-добрата паеля може да хапнете във Валенсия, но не пречи и вие да направите опит вкъщи. Ето ви упорна точка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето и кремвирша нарежете на по - едри парчета, шунката — на кубчета.

Доматите попарете и обелете, нарежете на парчета.

Запържете нарязания лук, смачкания чесън и нарязаната червена чушка до омекване. Сипете ориза и запържете, докато стане прозрачен.

Добавете щипка куркума, бульон, сол и черен пипер, захлупете с капак и варете на слаб огън 15 минути.

Добавете останалите продукти и варете, под капак, още 5–10 минути, докато поеме цялата течност.

Поръсете с 1 с. л. ситно нарязан магданоз, украсете с нарязана на колелца зелена чушка и сервирайте.

За да приготвите по - екзотична паеля може да добавите освен пиле, заешко, бяла риба, а също миди и калмари.

Рейтинг

5 17
4 4
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка: