Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с крем Ванилия и ягодов топинг

Бисквитена торта с крем Ванилия и ягодов топинг

RenyReny
Новак
11
Бисквитена торта с крем Ванилия и ягодов топинг
Снимка: Georgievaiv
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.

Необходими Продукти

  • за основата
  • бисквити - 3 пакета меки
  • масло - 100 г
  • за крема
  • прясно мляко - 1 л
  • нишесте - 1 пакет натурално
  • захар - 7 с.л.
  • ванилия - 2
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 30 г
  • за ягодовия топинг
  • ягоди - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мекото масло и бисквитите се смилат в робот. Разстилат се в подходящ съд и се заглаждат.

800 мл мляко заедно със захарта и ванилиите се слагат да заврат на котлона. Дръпват се от огъня.

Яйцата и нишестето се разбиват с останалите 200 мл мляко и на тънка струйка с непрекъснато бъркане се наливат във врящата смес.

Връща се на котлона, докато се сгъсти. Маха се и се добавя маслото. Когато изстине, се изсипва върху бисквитите.

За ягодовия топинг ягодите се нарязват на парчета и се слагат на котлона заедно със захарта. Бърка се, докато захарта се стопи.

Когато изстине напълно, се сипва върху ваниловия крем.

Бисквитената торта се декорира по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Georgievaiv
Georgievaiv
Превъзходна!
19.03.2020 16:28