Класическо тесто за меденки

Яница НиколоваЯница НиколоваИноватор4564001894
26/12/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене12 мин.
Общо27 мин.
Порции80
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо513
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът и маслото се разтопяват, без да завират, след леко охлаждане се прибавя яйцето и се разбърква.

Пресява се содата, брашното, какаото, пудрата захар и пресятите подправки.

Към яйчената смес се прибавя брашното с какаото и подправките, омесва гладко меко тесто. Доизмесва се с най-много супена лъжица брашно, колкото да не лепне, повече не се прибавя.

Тестото за меденки се увива в стреч фолио и се оставя за 1-2 часа в хладилник, докато се стегне.

За да се направят меденките, се взима част от тестото и върху леко набрашнен плот, с точилка се разточва до 5 мм. Вадят се форми, по желание се използват печати за сладки.

Нареждат се в тава с хартия за печене на разстояние една от друга.

Пекат се в загрята фурна на 160 градуса за 12 минути.

Оставят се на решетка, да се охладят.

Сладките се съхраняват се в кутия на хладно.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар