Сушени постни пълнени чушки с ориз на пара

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор336851
26/12/2018
"Старателно нижем чушки всяка есен, за да приготвим после сушени постни пълнени чушки "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо324
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • сушени червени чушки - 10 бр.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр. рендосани
  • домат - 1 бр. пожелание
  • лук - 1 главичка
  • магданоз - 1/3 връзка
  • чубрица - сушена стрита , 3 щипки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • шарлан - 2 с.л.
  • хималайска сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливаме с гореща вода сушените чушки и ги оставяме да омекнат. През това време приготвяме пълнежа им.

Сипваме мазнината в тенджерка и след като силно се загрее сипваме морковите и лука. Задушаваме ги за няколко минути и след това добавяме около 1 ч.ч. вода (загрята предварително в термо кана).

Сипваме ориза и подправяме с подправките! С чести разбърквания готвим докато ориза се свари наполовина и си изпие водата. Дръпваме от котлона и оставяме за около 5 минутки.

Разделяме сместа на десет части и започваме да пълним чушките, като се стараем пълнежа да достигне до края - върха на чушката, а отгоре заглаждаме

В тенджерка сипваме около 2 пръста вода, поставяме отгоре ветрило за готвене на пара и внимателно подреждаме пълнените чушки. Готвим ги на пара около половин час, до пълна готовност!

Лесна рецепта за едно от традиционните постни ястия в българската кухня.

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар