Наденица с картофи в гювеч

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф5919114516
30/12/2018
"Просто слагате и печете, заслужаваме ли една бира за добрата идея "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 649
  • Преглеждания за месеца106
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • наденица - 400 г варено - пушена, различни видове по избор
  • картофи - 500 г
  • лук - 1 глава
  • домати - 200 г от консерва, обелени
  • сухи чушки - 2 бр.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1/2 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • олио - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете лука, доматите, сухите чушки, захарта, солта и ригана в пасатор и пасирайте.

Обелете и нарежете картофите на кръгчета с еднаква дебелина. Сложете картофите на дъното на гювеч. Овкусете със сол, сипете олиото и разбъркайте.

Запечете във фурна за около 40 мин. на 200 градуса, като разбъркате веднъж картофите по време на печенето.

Извадете гювеча и сипете пасираната доматена смес върху тях.

Нарежете надениците на половинки и ги подредете най-отгоре. Запечете още за около 20 мин. в загрятата фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар