Начин на приготвяне
Отделете 1 ч.ч. от прясното мляко. Разбийте жълтъците и заедно с брашното ги добавете към отделеното мляко. Разбъркайте до еднородност.
На водна баня загрейте останалото мляко, заедно със захарта. Когато млякото започне да завира, изсипете сместа на тънка струйка при непрекъснато бъркане до пълно сгъстяване на крема.
Отстранете крема от огъня, прибавете ваниловата захар, лимонова есенция 2 капки и лимоновите корички. Охладете крема.
Разточете леко бутер тестото и го нарежете на тънки ленти.
Използвайте метални конусчета, върху които увийте бутер лентичките. Оформете фунийките.
Изпечете фунийките в загрята фурна до златисто. Отстранете ги от формичките и ги охладете.
Напълнете ги с крем и потопете отворите в смлени орехови ядки.