Начин на приготвяне
Маята се разбърква в хладка вода със захарта и оставяме да бухне. С останалите продукти се замесва меко тесто и оставяме да втаса на топло. Разделя се на 8 части.
Седем от тях се оформят на топчета, в средата на които се поставя натрошено сирене и нареждаме в тава върху хартия за печене, като едно топче се поставя в центъра на тавата.
Последното тесто се разделя на две части и всяка се точи на малка кръгла кора.
Поставят се една върху друга, между тях се намазва с олио. Нарязва се на 8 триъгълника, с разрез в средата.
Връхчето се промушва отдолу нагоре да се оформи листо и нареждаме между топките.
Намазва се с разбит жълтък и 1 лъжица олио, залепват се снежинки от бяло тесто приготвено от вода, сол и брашно.
Поръсваме семена и печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Сервираме питката топла на трапезата.
Още празнични питки с видео стъпка по стъпка можете да намерите на посочения линк.