Начин на приготвяне
Първо се пресява брашното и се прави кладенче. Сипва се сухата мая, захарта, сол, топло прясно мляко, кисело мляко, олиото и яйцата, като се отделя един жълтък за намазване отгоре.
Замесва се меко тесто и оставяме да втаса, докато удвои обема си. Разделя се тестото на 4 равни части. Всяка част се разточва на кора, намазвам с олио и отгоре и редим другата кора.
Така се нареждат една върху друга, като последната не се маже. В средата се поставя чаша и от нея навън се нарязва на 8 сектора.
В средата на всеки се прави разрез. Краят на всеки сектор се промушва през разреза, изтегля се и се подвива отдолу. Оставя се така оформена да втаса на топло 30 минути.
Намазва се с разбит жълтък, в средата се поръсва сусам. Печем в умерена фурна 180 градуса 30-35 минути.