Начин на приготвяне
Нарязваме моркова на дребно, а може и на ренде да го настържем и го запържваме в олиото директно в тенджерата докато пусне оранжевия цвят.
Прибавяме ситно нарязания лук и двете лъжици доматено пюре.
Наливаме 2 литра вода.
Слагаме цялото пилешко бутче и дафиновия лист в тенджерата, и оставяме на котлона да се вари за 30-40 минути.
Нарязваме картофите на дребно и ги добавяме към супата.
Изваждаме свареното бутче, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно, след което го връщаме отново супата.
Слагаме фидето, черния пипер, солта и чубрицата.
Оставяме пилешката супа да се вари още 10 минути на тих огън, след което дърпаме тенджерата настрани. Ако при варенето на пилето се е образувала пяна, отстранете я с лъжица.
Правим застройката в чаша или купичка като разбъркаме яйцето и киселото мляко. Прибавяме към застройката няколко лъжици от топлата супа с непрекъснато бъркане, за да не се пресече застройката.
Добавяме застройката в супата, разбъркваме хубаво и поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Оставяме готовата пилешка супа да се охлади и е готова за сервиране!
Ако обичате да хапвате пилешко, опитайте и другите ни класики, а именно пилето с картофи на фурна или любимото пиле с ориз - ще бъдете очаровани.
Коментари
Не запържва зеленчуците, защото имам проблеми със стомаха.
Първо сварям пилешкото месо две бутчета поне по-големи. Обирам пяната по време на варене! На поправям варивото с мадраско къри от магазина 1 чаена лъжичка, добавя в и 1 ч. Лъжичка смлян черен пипер.
Ситно нарязана 1 глава лук, 1,2 картофа нарязани на кубчета, ситно нарязани Стръкове магданоз, ситно нарязан. Прибавям 1 средно голям морков обелен с ножчето за картофи и настъргани на най-едрото на рендето. След това слагам фиде 2 шепички, или 2 ролца от това навитото. Накрая дори изключена вече Прибавям линтенцата от пресния магданоз. Не застройвам, защото супата е повече, за да може да се преваря! Не слагам олио защото бутчетата имат собствена мазнина. Преди да сложа зеленчуците вадя месото в чиния и обезконтявам и нарязва на ситно месото! Накрая много приятно мирише да се сложи лющян, сушен или пресен! Да ви е сладко!
Утре пак ще си направя, защото съм настинала! ️ Даринка Иванова, Добрич