Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Класическа пилешка супа

Класическа пилешка супа

редакция:
AdminAdmin
Администратор
22620554
Класическа пилешка супа
Снимка: Admin
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Класиката си е класика, но когато и да приготвите тази пилешка супа, винаги е безотказно вкусна."

Необходими Продукти

  • фиде - 150 г
  • пилешки бутчета - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 2 бр, пожелание
  • лук - 1/2 глава
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 л
  • сол
  • магданоз
  • черен пипер
  • дафинов лист - 1 - 2 листа
  • чубрица - 1 щипка
  • за застройката
  • яйца - 1 бр
  • кисело мляко - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова на дребно, а може и на ренде да го настържем и го запържваме в олиото директно в тенджерата докато пусне оранжевия цвят.

Прибавяме ситно нарязания лук и двете лъжици доматено пюре.

Наливаме 2 литра вода.

Слагаме цялото пилешко бутче и дафиновия лист в тенджерата, и оставяме на котлона да се вари за 30-40 минути.

Нарязваме картофите на дребно и ги добавяме към супата.

Изваждаме свареното бутче, обезкостяваме го и го нарязваме на дребно, след което го връщаме отново супата.

Слагаме фидето, черния пипер, солта и чубрицата.

Оставяме пилешката супа да се вари още 10 минути на тих огън, след което дърпаме тенджерата настрани. Ако при варенето на пилето се е образувала пяна, отстранете я с лъжица.

Правим застройката в чаша или купичка като разбъркаме яйцето и киселото мляко. Прибавяме към застройката няколко лъжици от топлата супа с непрекъснато бъркане, за да не се пресече застройката.

Добавяме застройката в супата, разбъркваме хубаво и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Оставяме готовата пилешка супа да се охлади и е готова за сервиране!

Ако обичате да хапвате пилешко, опитайте и другите ни класики, а именно пилето с картофи на фурна или любимото пиле с ориз - ще бъдете очаровани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Никога не слагам дафинов лист, доматен пюре, джоджен на пилешка супа. Тези подправки са за агнешка супа!.
Не запържва зеленчуците, защото имам проблеми със стомаха.
Първо сварям пилешкото месо две бутчета поне по-големи. Обирам пяната по време на варене! На поправям варивото с мадраско къри от магазина 1 чаена лъжичка, добавя в и 1 ч. Лъжичка смлян черен пипер.
Ситно нарязана 1 глава лук, 1,2 картофа нарязани на кубчета, ситно нарязани Стръкове магданоз, ситно нарязан. Прибавям 1 средно голям морков обелен с ножчето за картофи и настъргани на най-едрото на рендето. След това слагам фиде 2 шепички, или 2 ролца от това навитото. Накрая дори изключена вече Прибавям линтенцата от пресния магданоз. Не застройвам, защото супата е повече, за да може да се преваря! Не слагам олио защото бутчетата имат собствена мазнина. Преди да сложа зеленчуците вадя месото в чиния и обезконтявам и нарязва на ситно месото! Накрая много приятно мирише да се сложи лющян, сушен или пресен! Да ви е сладко!
Утре пак ще си направя, защото съм настинала! ️ Даринка Иванова, Добрич
02.04.2025 17:32
Потребител#326295
Потребител#326295
Как да кача снимка на сготвената рецепта?
26.10.2024 11:54
1
Покажи всички подкоментари
Лилян Йолев
Лилян Йолев
Уникално, много хубава стана препоръчвам.
05.04.2024 18:09
Христо Славейков
Христо Славейков
Класика, мноого вкусна класика!!!
14.06.2023 22:34