Tочен блат за торта

Стоянка  РусеноваСтоянка РусеноваЕксперт528422897
03/01/2019
"За майстори и обикновени лакомници - вижте как се прави точен блат за торта "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 694
  • Преглеждания за месеца149
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд смесваме яйцето и захарта, като разбиваме с телена или силиконова бъркалка. Добавяме меда, содата, прясното мляко и разтопеното и охладено масло.

Поставяме на умерено силен огън, като разбъркваме периодично, докато сместа се загрее.

Самата смес увеличава обема си и затова непрекъснато разбъркваме, докато сместа придобие приятен карамелен цвят.

Когато е готов, сваляме от огъня и оставяме на страна. Пресяваме брашното и правим кладенче, в което изсипваме сместа от тенджерата.

Разбъркваме с дървена лъжица, като тази смес прехвърляме върху плот поръсен с брашно и месим отново до готовност.

Разделяме на няколко части. В случая на 6 разделих. Оформяме тънки блатове за торта.

В тави, застлана с хартия за печене, поставяме блата. Пекат се много бързо, затова внимавайте на не ги изгорите. След това са готови за сглобяване на различни торти и сладкиши. Подходящи са за Френска селска торта.

Опитайте този Точен блат за торта - ще останете очаровани!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар